Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кокошка в лимонов сос

Кокошка в лимонов сос

MarianeMariane
Джедай
5611k
Кокошка в лимонов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • кокошки - 4 бр. дребни
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • вода - 250 мл
  • захар - 200 г
  • лук - 1 глава червен
  • соев сос - 175 мл
  • лук - 3 - 4 стръка пресен
  • портокалов сок - 125 мл
  • бульон - 125 мл рилешки
  • лимонов сок - 80 мл
  • джинджифил - 1 с.л. пресен настърган
  • магданоз - 3 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете корите на половин лимон и портокал на тънки ивици и ги бланширайте във вряла вода за 1 минути. Отцедете ги и ги прехвърлете в дълбок тиган. В него добавете още водата и захарта. Оставете сместа да кипне, като бъркате от време на време.

Смесете ситно нарязания лук, соевия сос, портокаловия сок, лимоновия сок, бульона, джинджифила и 1 с.л. от магданоза. Разбъркайте добре.

Срежете кокошките по дължина откъм гръбнака, като по желание може да го отстраните. Сложете ги в подходящ дълбок съд с гърдите нагоре. Залейте ги с приготвената марината и ги оставете за 1 нощ в хладилник.

На следващия ден подредете кокошките в тава, покрита с пергаментова хартия и ги изпечете под силно загрят грил, като от време на време ги мажете с маринатата. Времето за печене е около 12-15 минути на страна.

Поднесете птиците с резени портокал и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: