Начин на приготвяне
Нарежете корите на половин лимон и портокал на тънки ивици и ги бланширайте във вряла вода за 1 минути. Отцедете ги и ги прехвърлете в дълбок тиган. В него добавете още водата и захарта. Оставете сместа да кипне, като бъркате от време на време.
Смесете ситно нарязания лук, соевия сос, портокаловия сок, лимоновия сок, бульона, джинджифила и 1 с.л. от магданоза. Разбъркайте добре.
Срежете кокошките по дължина откъм гръбнака, като по желание може да го отстраните. Сложете ги в подходящ дълбок съд с гърдите нагоре. Залейте ги с приготвената марината и ги оставете за 1 нощ в хладилник.
На следващия ден подредете кокошките в тава, покрита с пергаментова хартия и ги изпечете под силно загрят грил, като от време на време ги мажете с маринатата. Времето за печене е около 12-15 минути на страна.
Поднесете птиците с резени портокал и пресен магданоз.