Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с круши и яйца

Сладкиш с круши и яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Сладкиш с круши и яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10 парчета
"Специално за дамите, които се чувстват добре в кожата си и без диети!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 - 4
  • пудра захар - 1 ч.
  • прясно мляко - 1 к. ч или вода
  • олио - 3/4 ч. , или 120 гр. масло
  • брашно - 2 ч.ч. пресято (да стане пухкаво тесто)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • круши
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват много добре със захарта. Добавят се постепенно мазнината, прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера, ванилията.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка. Пече се до порозовяване. Сладкишът се изважда от фурната и отгоре се нареждат плътно нарязаните на тънки филийки круши. Върху крушите се разстилат разбитите с 4-5 лъжици захар на сняг белтъци.

Сладкишът се връща отново във фурната и белтъка се засушава да стане на целувка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
43
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лина Казакова
Лина Казакова
Моята майка го правеше, но с леко подобрения. След изваждане от фурната намазваше с желе (круши,дюли,кайсии или каквото има под ръка)поръсваше с филирани ядки и чак тогава слагаше крушите и разбития белтък. Става разкошен, почти като торта!
11.09.2014 15:01
1