Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Карамелен сладкиш с круши

Карамелен сладкиш с круши

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Карамелен сладкиш с круши
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Ех, ако Ева знаеше рецептата за този сладкиш с круши, още щеше да живее с Адам в Райската градина"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • брашно - 220 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • круши - 3 бр., големи
  • малини - 100 г или къпини
  • за карамела
  • захар - 200 г
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязах крушите на две части. Почистих вътрешността им.

В касерола сипах захарта, лимоновия сок и маслото. Оставих да се разтопи и карамелизира. След това изсипах карамела във форма 28 см.

Подредих крушите с отвора надолу към карамела. Поръсих тук-там с малини.

Разбих яйцата на пухкав крем. Добавих захарта и продължих да разбивам.След това добавих млякото и разтопеното масло. Накрая прибавих пресятото брашно с бакпулвера.

Изсипах сместа върху крушите.

Пекох плодовия сладкиш на 180 градуса около 40 минути. Оставих леко да се охлади и обърнах върху чиния/ подложка.

Карамеленият сладкиш с круши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: