Печен заек с фолио

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
22/05/2012
"Такава вкусотия можете да приготвите и сами, само с малко помощ от наша страна! Опитайте и няма да сгрешите!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 133
  • Преглеждания за месеца411
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заек - 1 брой
  • чесън - 1 глава
  • бекон - 150 г
  • вино - 2 ч.ч. бяло
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • черен пипер - 15 зърна
  • бахар - 1 няколко зърна
  • за намазване
  • червен пипер - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Накиснете заека от предната вечер в равни части вода и оцет. На следващия ден го измийте добре, подсушете, поръсете обилно със сол и черен пипер и шпиковайте заека с парченца чесън и бекон.

Разбийте горчицата с червения пипер и олио или разтопено масло и разредете с малко вино до гладка смес, като боза и намажете заека с нея.

Ако ви оставен от тази марината, я разбъркайте с останалото вино. Сложете заека в намаслена тава, долейте 2 ч.ч. вода и около 1 ч.ч. топла вода, дафиновите листа, зърна черен пипер.

Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в загряна на около 200 градуса фурна за около 1 час и 30 минути (зависи от заека).

Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
15.98 лв.
Виж ››

Какво ви душа иска, това може да сготвите в новата си правоъгълна тава. С удобни размери и емайлирано покритие, което не абсорбира миризмите от храните. Тавата има свежа декорация и се почиства лесно.

Рейтинг

5 13
4 9
3 8
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар