Начин на приготвяне
Използвайте блендер или чопър. Смелете с малко вода лука, чесъна и копривата до гъста каша с консистенцията на детско пюренце. Разбийте яйцата и прибавете към зелената смес. Посолете на вкус. Смелете овесените ядки възможно най-ситно и ги изсипете в купата с пюрето.
Добавете водичка да стане гъста каша /както е показано на снимката/. Оставете да престои около половин час. Ако след това ви се стори прекалено гъсто, долейте още малко вода. Изрежете подходяща форма хартия за печене според тавата. Намажете хартията с част от зехтина.
Разпределете сместа равномерно и печете на 180 градуса докато блатът се стегне достатъчно, за да бъде разрязан с 4 диагонални разреза. Върнете във фурната и печете докато се получи хрупкава коричка. Блатът буквално трябва да се изсуши, така че да се получат 8 хрупкави триъгълници.
Отстранете хартията за печене докато е топло, защото ако изстине ще е много по-трудно. Ако не стане от първия опит, покрийте топлия блат с хавлиена кърпа за десетина минути и тогава отстранете хартията. Когато изсинат напълно триъгълниците, започнете да приготвяте сандвича.
За целта отделете най- крехките листа от марулята /сърцевината/, нарежете даматите на кръгчета, натрошете сиренето и го смесете със зехтина докато се получи кремообразна смес, подходяща за намазване. Намажете на тънък пласт два по два триъгълниците с пирготвеното крема сирене.
Покрийте с листо маруля, отгоре наредете домати на кръгчета, още едно листо маруля и похлупете с още един триъгълник. Получават се 4 триъгълни сандвича пригответни с продукти за салата и с изключително малко калории.
Коментари