Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод във Винегрет

Октопод във Винегрет

Октопод във Винегрет3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"За топлите дни и студените вина - поднесете октопод във винегрет"

Необходими Продукти

  • октопод - 250 г сварен
  • червени чушки - 60 г
  • зелени чушки - 60 г
  • лук - 60 г
  • кисели краставички - 2
  • олио - 250 мл
  • оцет - 60 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се нарязва на тънки колелца, лукът и двата вида чушки - на малки кубчета, а двете краставички - на още по-малки кубчета.

Олиото и оцетът се смесват добре и към тях се прибавят нарязаните предварително зеленчуци и октоподът.

Подправя се със сол и се оставя да престои в хладилника около 4-5 часа, след което е готов за консумация.

Изключително подходящо мезе за топлите дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: