Рибки в глинен съд на фурна

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
26/05/2017
"По препоръка на Зари тази вкусотия може да се хапва както топла, така и студена и задължително с препечени хлебчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 312
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • речна риба - 800 г ситна (блескач, бабушка, мрянка, клен)
  • морков - 1/2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1/2 к.ч.
  • слънчогледово олио - 1/2 к.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • пресен лук - 3 стръка
  • девесил - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • лимон - 2 бр.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените рибки се поставят в подходящ съд (аз използвах глинена тавичка) за печене на фурна, като се смесват с нарязаната на ситно вътрешност на лимоните, настъргания морков, нарязания на ситно кромид и пресен лук, накълцания девесил, сол, олиото и доматеното пюре.

Всичко се разбърква хубаво и се залива с разбитото с хладка вода доматено пюре. Прибавят се дафиновите листа и се поръсва с черен пипер. Полива се и малко олио най-накрая.

Добре е да покриете съда и да оставите така приготвените рибки на хладно поне за 2 часа.

Ястието се пече на фурна за около 25-30 минути на средна решетка и температура от 180 градуса.

Поднася се с магданоз и резени лимони.

Подходящо е за консумация както топло, така и охладено, но много си подхожда с препечени хлебчета.

Добър апетит!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар