Начин на приготвяне
Изчистените рибки се поставят в подходящ съд (аз използвах глинена тавичка) за печене на фурна, като се смесват с нарязаната на ситно вътрешност на лимоните, настъргания морков, нарязания на ситно кромид и пресен лук, накълцания девесил, сол, олиото и доматеното пюре.
Всичко се разбърква хубаво и се залива с разбитото с хладка вода доматено пюре. Прибавят се дафиновите листа и се поръсва с черен пипер. Полива се и малко олио най-накрая.
Добре е да покриете съда и да оставите така приготвените рибки на хладно поне за 2 часа.
Ястието се пече на фурна за около 25-30 минути на средна решетка и температура от 180 градуса.
Печената риба се поднася се с магданоз и резени лимони.
Подходящо е за консумация както топло, така и охладено, но много си подхожда с препечени хлебчета.
Рибките в глинен съд на фурна са много вкусни!
Ако обичаш да хапваш риба, препоръчваме непременно да опиташ и рецептите за печена риба във фолио, вкусна риба със сос или риба с картофки.