Питки с бира

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697154
01/06/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 030
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топличкото мляко с малко захар. Добавя се бирата (на стайна температура), останалата захар и мекото масло.

Леко се обърква и се добавя пресятото брашно и сол. Замесва се гладко тесто, което се оставя да втаса за 20 минути, покрито с кърпа.

От втасалото тесто без да се меси още и да се добавя брашно се оформят 12 топки и се подреждат в тава с хартия за печене.

Отгоре се прави по желание лек кръстовиден разрез и питките се оставят пак да втасат.

След това питките с бира се слагат да се пекат за около 20 минути в загряна на 180 градуса фурна. Още топли се мажат с масло.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нешо
Нешо
23.08.2012 16:08
да :) питките са супер!
0
0
криса
криса
23.08.2012 14:54
след това миризмата на бира изветрява ли?
0
0