Питки с бира

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
01/06/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 273
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Хлебчета

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топличкото мляко с малко захар. Добавя се бирата (на стайна температура), останалата захар и мекото масло.

Леко се обърква и се добавя пресятото брашно и сол. Замесва се гладко тесто, което се оставя да втаса за 20 минути, покрито с кърпа.

От втасалото тесто без да се меси още и да се добавя брашно се оформят 12 топки и се подреждат в тава с хартия за печене.

Отгоре се прави по желание лек кръстовиден разрез и питките се оставят пак да втасат.

След това питките с бира се слагат да се пекат за около 20 минути в загряна на 180 градуса фурна. Още топли се мажат с масло.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нешо
Нешо
23.08.2012 16:08
да :) питките са супер!
0
0
криса
криса
23.08.2012 14:54
след това миризмата на бира изветрява ли?
0
0