Начин на приготвяне
Намачкайте банана и го смесете с растителното мляко, брашното, солта, канелата и малко настъргано индийско орехче.
Потопете в тази смес филийките хляб и ги оставете в нея за 30 секунди, ало е пресен хляб, и за 1 минута, ако използвате твърд хляб.
Прибавете в тигана малко кокосово масло и изпържете вътре филийките до златисто на ниска температура.
От вечерта нарязаните на кубчета ягоди престояват в хладилник, поръсени със захарта.
В малка касерола ги загряваме на слаб котлон, докато течността се редуцира.
Сервираме ароматните филийки с ягодовата сладост, гарнирани с пресни плодове.
Бележки:
- Плодовете можете да сменяте според сезона. За малките деца са подходящи прасковите, кайсиите, ябълките, черешите, приготвени по същият начин;
- Кокосовото мляко можете да замените с бадемово или соево;
- За предпочитане е кафявата захар като подсладител, защото, знаете, че за децата до 3 годинки медът е алерген.