Начин на приготвяне
В тава наредете нарязания на филийки хляб с дебелина 1 см, поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна за 1 час да изсъхне на сухари.
В по-широка тавичка (за да побирате по 3-4 филии на нея) разбийте яйцата с вилица, добавете захарта, солта, канелата и индийското орехче, разбъркайте много добре. Налейте млякото при непрекъснато бъркане, за да се разтворят и смесят съставките.
В широк тиган с незалепващо покритие разтопете 30 г масло, потапяйте сухарите в яйчената смес (по 2-3 сухара наведнъж) от двете страни, за да попият от сместа.
Пържите сухарите на умерен огън от двете страни до златисто кафяв цвят и ги подредете в подходяща чиния.
Преди да сервирате, поръсете с пудра захар или мед, а може и от двата продукта заедно или поотделно.
Да ви е сладко!