Начин на приготвяне
Нарязваме тиквичките на тънки филийки, от посочените продукти правим марината, като копъра нарязваме на ситно, а чесъна пресоваме с преса.
Оставяме тиквичките да престоят 20-30 минути в маринатата. После ги печем на сгорещена скара или грил тиган, когато са готови, ги прибираме в съд с похлупак.
За пълнежа смесваме катъка с майонезата, нарязания на ситно копър и пресования чесън.
Мажем всяка филийка тиквичка със сместа и завиваме на рулце, по желание забийте клечка за зъби или друга подходяща клечка.
Много вкусни рулца, с които бихте изненадали вашите гости.
Забележка: Внимавайте какъв катък използвате, моят беше доста воднист, на няколко пъти го отцеждах от водата и затова сместа не ми се получи много гъста. Ако разполагате с гъст катък, няма да имате никакви проблеми - сместа няма да ви се разтича.
Коментари