Начин на приготвяне
Първо се смесват сухите съставки за тестото. Добавя се маслото, нарязано на кубчета, след което сместа се стрива с ръце, докато стане на трохи. Към нея се добавя толкова вода, колкото да може да се замеси меко тесто (около 4-5 супени лъжици).
Тестото се увива във фолио и се прибира в хладилник за около половин час, докато се изстуди. През това време черешите се почистват от костилките, след което се смесват със захарта, нишестето, ванилията и няколко супени лъжици вода.
Сместа се оставя да поври, докато се сгъсти, като се разбърква от време на време. След като тестото се охлади, 2/3 от него се разточват, дотолкова, че да могат да покрият дъното на тавичката и стените. Готовата черешова смес се изсипва. От остатъка от тестото с пръсти се разточват ленти, които се подреждат върху вашия пай под формата на решетка.
Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 30-35 минути.
Рецептата за черешов пай е изпълнена, да ви е сладко!
Коментари