Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен черешов пай

Лесен черешов пай

Диляна Диляна
Новак
213
Лесен черешов пай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Само на нас ли ни се струва, че паят с череши е най-вкусен?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 200 грама
  • брашно - 250 грама
  • захар - ½ ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • череши - 1 кг
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета или 1 ампулка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се смесват сухите съставки за тестото. Добавя се маслото, нарязано на кубчета, след което сместа се стрива с ръце, докато стане на трохи. Към нея се добавя толкова вода, колкото да може да се замеси меко тесто (около 4-5 супени лъжици).

Тестото се увива във фолио и се прибира в хладилник за около половин час, докато се изстуди. През това време черешите се почистват от костилките, след което се смесват със захарта, нишестето, ванилията и няколко супени лъжици вода.

Сместа се оставя да поври, докато се сгъсти, като се разбърква от време на време. След като тестото се охлади, 2/3 от него се разточват, дотолкова, че да могат да покрият дъното на тавичката и стените. Готовата черешова смес се изсипва. От остатъка от тестото с пръсти се разточват ленти, които се подреждат върху вашия пай под формата на решетка.

Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 30-35 минути.

Рецептата за черешов пай е изпълнена, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Митинка  от  Варна
Митинка от Варна
Харесва ми ! Браво!
26.05.2013 18:53