Веган торта

07/06/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
"Скъпи Кулинари, с най-голяма удоволствие предлагаме на Вашето внимание тази прекрасна рецепта за Веган торта! Сигурни сме, че ще останете очаровани от резултата и ще се влюбите във вкуса!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 536
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за блатовете
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. пълнозърнесто
  • какао - 1/2 ч.ч. + 1 с.л. рожков
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • шарлан - 2 - 3 с.л. или зехтин
  • мляко - 1/2 ч.ч. соево или бадемово мляко, може и вода)
  • ванилия
  • есенция - 1 ромова
  • за крема
  • банани - 2 броя
  • соево мляко
  • кафява захар - 3 с.л. смляна на пудра
  • ванилия - 1 прахче
  • какао - 4 - 5 с.л. или рожков
  • кокосово масло - 3 с.л. разтопено
  • банани - за между блатовете, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички сухи съставки за блата се смесват и към тях се добавя шарланът, бадемовото/соевото мляко, ромовата есенция. Всичко се разбърква до хомогенност с миксер. Така приготвената кексова смес се сипва в подмазнена форма за торта.

Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути. Намаля се след това на 180 градуса и се доизпича за още 10-20 минути. След това изпечения блат се охлажда добре и с помощта на конец се реже внимателно на 3 отделни блата.

Докато блатовете се пекат, се приготвя крема, като бананите се пюрират и към тях се добавят кафявата захар, ванилията, какаото, кокосовото масло и малко соево мляко, колкото да се получи кремообразна консистенция.

В подходящ поднос блатовете се слепят с крема, като между тях може да наредите и парченца банани по желание. Отгоре цялата торта се намазва обилно с крема и се украсява с кокосови стърготини или ядки по желание. Оставете веган тортата да престои няколко часа преди да я поднесете. подобни рецепти тук

5 11
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

VikiG
VikiG
09.03.2017 17:09
Може ли пълнозърнестото брашно да се замени с комбинация от бяло и лимец? А диаметъра на формата за печене колко е-до колкото разбирам 26 см е много?
0
1
Жени
Жени
19.10.2014 16:34
Колко сантиметра е формата ви за печене?
0
0
Алина
Алина
31.08.2014 20:20
Рецептата е супер! Аз си позволих да добавя и какаово масло. Също така направих повече крем за да омекне хубаво блата,тъй като стана много нисък и успях да го срежа само на две,а не на три.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв