Начин на приготвяне
Сипваме малините, фурмите и кафявата захар в блендер и смиламе за 1 минута.
Добавяме олиото, бананите, какаото, ванилията и бакпулвера и отново смиламе за кратко.
Прехвърляме сместа в купа и добавяме предварително разтопения шоколад, а след това и брашното. Смесваме добре и изсипваме в малка формичка за торта с отделящо се дъно.
Печем на 180 градуса 35 минути. Изваждаме блата, оставяме го да се охлади, освобождаваме го от формата и го обръщаме в чиния.
Загряваме захарта на котлона и когато се разтопи добавяме какаовото масло, разбъркваме и наливаме водата. Варим 1-2 минути и отместваме. Оставяме сместа да изстине и сиропираме тортата.
Украсяваме с малини нашата шоколадова торта и може да сервираме веднага.
Веган тортата с малини е готова.