Кайсиево мляко с ориз

06/06/2017
"От 1 до 10 това кайсиево мляко с ориз получава оценка ... 12 "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият ориз с водата се слага да се вари в тенджера. Разбърква се често. В паузите между разбъркванията кайсиите се нарязват на дребно. Може и да се пасират, но лично аз ги предпочитам на парченца.

Ако млякото (пастьоризирано или предварително сварено) е студено, се слага в друга тенжера да се стопли. Идеята е, че студеното мляко удължава времето за готвене.

Когато оризът поеме повечето от водата, се добавят млякото, захарта и ванилията. Бърка се непрекъснато, докато ориза се свари.

Дръпва се от котлона, оставя се да се поохлади за около 15 минути, добавят се кайсиите, разбърква се, разсипва се в подходящи купички и се поръсва с канела.

Сервира се студено.

Ако кайсиите не са много сладки, може да се увеличи количеството на захарта в рецептата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар