Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пикантно пуешко филе върху канапе от спаначени коренчета

Пикантно пуешко филе върху канапе от спаначени коренчета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пикантно пуешко филе върху канапе от спаначени коренчета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Както са полегнали на това канапенце тези филенца, как да не хапне човек с апетит?"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 2 бр.
  • за панировката
  • брашно - 1 ч.ч. с набухвател
  • галета - 1 ч.ч.
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (размер L)
  • черен пипер - прясно смлян
  • сусам - 50 г семена
  • чили - 2 к.л. сухо
  • зехтин - 2 с.л.
  • За салатата
  • спанак - 2 ч.ч. почистени коренчета
  • бадеми - 20 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1/2 к.ч.
  • лимонов сок - сока от 1 лимон
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • За аранжиране
  • маслини - зелена маслина без костилка
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обработваме филето, като отстраняваме кожата му и всички жилки и мазнини.

Приготвяме три дълбоки чинии. В една сипваме брашното с набухвателя. В другата разбиваме едно по едно яйцата яйцата и овкусяваме с шипка сол. В третата чиния слагаме галетата, смесена с настъргания пармезан и семената от сусам.

Подправяме със сол и черен пипер, чилито, капваме и малко зехтин. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Приготвяме плоска тава с хартия за печене, намазана със зехтин.

Овалваме всяко парченце месо първо в брашното, след това в яйце и накрая в сместа с галета.

Подреждаме филенцата в тавата и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса 18-20 минути. Изваждаме ги и ги оставяме да се охладят.

За салатата почистваме спаначените коренчета. Измиваме ги добре и ги бланшираме за 5 минути във вряща подсолена вода. Желателно е да не ги преваряваме, за да се усети хрупкавият привкус. Шокираме ги под студена вода, за да прекратим процеса на варене и ги отцеждаме в гевгир.

Счукваме скилидката чесън в хаванче с малко сол. Прибавяме на тънка струйка зехтина и разбъркваме енергично. Подправяме с лимоновия сок.

Заливаме охладените спаначени коренчета със сместа. Гарнираме ги с магданоз и запечени бадемови ядки.

Сервирайте филенцата върху канапе от спаначената салата. Гарнирайте с резенче лимон и зелена маслина.

Съвет: Винаги купувайте сурови ядките и ги запичайте в домашни условия. Независимо дали ще ги консумирате сурови или запечени ги накисвайте предварително във вода от вечерта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: