Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пикантно пуешко филе върху канапе от спаначени коренчета

Пикантно пуешко филе върху канапе от спаначени коренчета

редакция:
Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пикантно пуешко филе върху канапе от спаначени коренчета
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Както са полегнали на това канапенце тези филенца, как да не хапне човек с апетит?"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 2 бр.
  • за панировката
  • брашно - 1 ч.ч. с набухвател
  • галета - 1 ч.ч.
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (размер L)
  • черен пипер - прясно смлян
  • сусам - 50 г семена
  • чили - 2 к.л. сухо
  • зехтин - 2 с.л.
  • За салатата
  • спанак - 2 ч.ч. почистени коренчета
  • бадеми - 20 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1/2 к.ч.
  • лимонов сок - сока от 1 лимон
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • За аранжиране
  • маслини - зелена маслина без костилка
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обработваме филето, като отстраняваме кожата му и всички жилки и мазнини.

Приготвяме три дълбоки чинии. В една сипваме брашното с набухвателя. В другата разбиваме едно по едно яйцата яйцата и овкусяваме с шипка сол. В третата чиния слагаме галетата, смесена с настъргания пармезан и семената от сусам.

Подправяме със сол и черен пипер, чилито, капваме и малко зехтин. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Приготвяме плоска тава с хартия за печене, намазана със зехтин.

Овалваме всяко парченце месо първо в брашното, след това в яйце и накрая в сместа с галета.

Подреждаме филенцата в тавата и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса 18-20 минути. Изваждаме ги и ги оставяме да се охладят.

За салатата почистваме спаначените коренчета. Измиваме ги добре и ги бланшираме за 5 минути във вряща подсолена вода. Желателно е да не ги преваряваме, за да се усети хрупкавият привкус. Шокираме ги под студена вода, за да прекратим процеса на варене и ги отцеждаме в гевгир.

Счукваме скилидката чесън в хаванче с малко сол. Прибавяме на тънка струйка зехтина и разбъркваме енергично. Подправяме с лимоновия сок.

Заливаме охладените спаначени коренчета със сместа. Гарнираме ги с магданоз и запечени бадемови ядки.

Сервирайте филенцата върху канапе от спаначената салата. Гарнирайте с резенче лимон и зелена маслина.

Съвет: Винаги купувайте сурови ядките и ги запичайте в домашни условия. Независимо дали ще ги консумирате сурови или запечени ги накисвайте предварително във вода от вечерта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: