Черешово тирамису

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Черешово тирамису
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 7с Видео
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Разкошен десерт, който ще ви спечели титлата истински кулинарен гуру"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 мл
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • жълтъци - 3 бр.
  • череши - 300 г
  • марсала - 150 мл (ликьорно вино)
  • кафе - 150 мл студено
  • кафява захар - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - малко парче
  • бишкоти - 10 - 12 бр. Савоярди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените от костилките череши в малка тенджерка. Налейте виното, добавете 2 с.л. кафява захар и парчето канела, сварете плодовете около 10 минути. Отстранете съда от котлона и охладете.

Извадете плодовете, а течността прецедете. Излейте кафето в нея.

Пастьоризирайте жълтъците по следния начин: Сложете ги в малък съд, потопен във вода. Загрейте на котлона, като бъркате енергично жълтъците с телена бъркалка докато се сгъстят. Внимавайте да не ги направите на трохи. Отстранете и охладете.

В голяма купа разбийте маскарпонето с 2 с.л. пресята пудра захар. В друга купа разбийте на твърд сняг охладената сметана.

Към маскарпонето прибавете първо жълтъците, разбивайки с миксер. След тях на порции добавете сметаната. Хомогенизирайте добре получения крем.

Потопете една по една бишкотите в смесеното вино и кафе и ги наредете в подходящ съд. Разпределете отгоре черешите и върху тях изсипете крема. Оставете си малко от него и с щприц украсете тирамисуто. Поръсете с какао.

Оставете сладкиша в хладилник за 5-6 часа! Черешовото тирамису е уникално, опитайте го.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
515
40
31
20
10
Дай твоята оценка: