Тирамису с Марсала

Тирамису с Марсала
Снимка: Яница Георгиева Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ароматен летен десерт, с който буквално ще смаете гостите"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 250 г
  • маскарпоне - 500 г
  • захар - 150 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • марсала - 150 мл
  • кафе - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със солта на сняг. Сместа се покрива с фолио и се слага в хладилника.

В отделна купа се разбиват жълтъците и захарта до побеляване, добавя се маскарпонето и се разбърква внимателно с тел. Към получения крем се добавят белтъците и се бърка с шпатула внимателно само в една посока, за да запазим обема на сместа. Поставяме отново фолио върху получената смес и я слагаме в хладилника

Сместа за потапяне на бишкотите се приготвя по следния начин: Смесват се кафето и марсалата. Всяка бишкота се потапя и от двете страни за по няколко секунди.

Реди се ред от бишкотите и се полива със смес. Охлажда се в хладилник и обилно се поръсва с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: