Домашна Чимичури майонеза

Домашна Чимичури майонеза

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
185
1k
501
553
2
Домашна Чимичури майонеза
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
11/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
"Всичко е по-вкусно и апетитно с домашна Чимичури майонеза"

Необходими Продукти

  • яйце - 1
  • горчица - 1 с.л.
  • лайм - сока от 1 бр. или сока от 1/2 лимон
  • зехтин
  • подправки - 2 ч.л. смес от подправка чимичури*
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мерителната чаша на пасатора (или дълбок и тесен съд) се слагат всички съставки без зехтина.

С помощта на пасатора се разбива всичко, докато се прибавя зехтинът на тънка струйка.

Количеството на зехтина зависи от това колко гъста обичате да бъде майонезата. Колкото повече зехтин прибавяте, толкова повече се сгъстява и сместа.

* Подправка Чимичури съдържа опушен червен пипер, сол, магданоз, риган, чесън, черен пипер, мащерка, чили, лук.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка: