Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна Чимичури майонеза

Домашна Чимичури майонеза

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Домашна Чимичури майонеза
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Всичко е по-вкусно и апетитно с домашна Чимичури майонеза"

Необходими Продукти

  • яйце - 1
  • горчица - 1 с.л.
  • лайм - сока от 1 бр. или сока от 1/2 лимон
  • зехтин
  • подправки - 2 ч.л. смес от подправка чимичури*
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мерителната чаша на пасатора (или дълбок и тесен съд) се слагат всички съставки без зехтина.

С помощта на пасатора се разбива всичко, докато се прибавя зехтинът на тънка струйка.

Количеството на зехтина зависи от това колко гъста обичате да бъде майонезата. Колкото повече зехтин прибавяте, толкова повече се сгъстява и сместа.

* Подправка Чимичури съдържа опушен червен пипер, сол, магданоз, риган, чесън, черен пипер, мащерка, чили, лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
40
30
21
11
Дай твоята оценка: