Начин на приготвяне
Първо се приготвя плънката. Я подходяща тенджерка се рендосват ябълките, добавят се захарта и канелата. Разбъркват се и се оставя на среден огън да покъкри за 15 минути като от време на време се разбъркват. Вдига се от котлона и се оставя да се охлади.
В дълбока купа се слага маслото, чуква се яйцето и се разбиват. След това се добавят останалите продукти, с изключение на брашното. Разбиват се хубаво с миксер. Накрая се добавя пресято брашно. Омесва се меко и незалепващо тесто.
От тестото се откъсват топки, колкото бейзболна топка. Разточват се на тънка кора около 2-3 мм. С помощта на средна водна чаша се режат кръгове, които ще се комбинират по двойки. Взема се едната половина, слага се по 1 ч.л. от плънката.
Върху другата половина се правят разрези като буквата Х, точно по средата. Полагат се върху половинката с плънка. Краищата им се притискат хубаво с вилица. Нареждат се в тава, предварително покрита с леко намаслена хартия за печене.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Изкарват се от фурната, изчаква се около 5 минути и се поръсват с пудра захар.