Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бутерки»Бутер банички с Чедър и спанак

Бутер банички с Чедър и спанак

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бутер банички с Чедър и спанак
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Заради такива банички си заслужава човек да стане рано сутрин, дори и в почивните дни"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • чедър - 1 к.ч.
  • спанак - 500 г замразен
  • зелен лук - 5 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • джоджен - 3 с.л. пресен
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лука и го нарязваме на ситно.

В сгорещен тиган поставяме маслото, скилидката чесън и бялата част от пресния лук. След като се задушат и чесънът ароматизира мазнината, изваждаме скилидката и добавяме зелената част от лука и замразения спанак.

След като водата се изпари и плънката остане на мазнина прибавяме нарязания на ситно пресен джоджен и овсусяваме със сол.

Отстраняваме от котлона и оставяме настрана, да се охлади. Настъргваме Чедъра и го добавяме към изстиналата плънка. Отделяме жълтъка на яйцето от белтъка и ги разбиваме поотделно.

С бутер тестото работим бързо, като го нарязваме на ленти по дължина. В едната половина поставяме от плънката, намазваме края с белтък и притискаме.

Правим разрези с остър нож и нарязваме ивицата на парченца от 5 см. Намазваме с жълтък и изпичаме до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: