Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с бекон, сланина и наденички

Картофи с бекон, сланина и наденички

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Картофи с бекон, сланина и наденички
Снимка: Марина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Непретенциозно, но толкова вкусно, че гарантирано ще преядете"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • бекон - 200 г
  • сланина - 200 г
  • наденички - 5 - 6 бр. тънки
  • масло - 100 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. След това ги нарежете на кръгове с около 1 см. дебелина. Сложете ги в дълбок съд с капак. Овкусете ги със солта и черния пипер. Накълцайте чесъна на ситно.

Бекона и сланината нарежете на ивици. Прибавете чесъна, бекона и сланината към картофите. Нарежете маслото на кубчета и го разпределете навсякъде.

Най-отгоре наредете и наденичките. Залейте с чаша вода, сложете капака на съда и го сложете във фурна на 220 градуса за около 15 минути. След това махнете капака и върнете картофите във фурната, за да се запекат.

Доизпечете ги на вентилатор до готовност. Накрая поръсете със ситно нарязан копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: