Начин на приготвяне
Загряваме олиото в дълбок съд на огъня и слагаме лука, нарязан на дребно.
Нарязваме на дребно моркова и домата и тях слагаме към лука. Добавяме малко вода (около 200 мл) и оставяме зеленчуците да се задушават 10 минути.
Обелваме картофите и ги нарязваме на дребни кубчета. Слагаме ги към вече задушените зеленчуци.
Отцеждаме водата от консервата и добавяме и граха. Наливаме около 1 литър топла вода и оставяме да заври.
През това време разбиваме брашното и червения пипер в студена вода и прибавяме към врящото вече ястие.
Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер и дафинов лист.
Оставяме да поври около 15–20 минути.
Пет минути преди готовност прибавяме разрязаните по дължина наденички.
Сваляме ястието от огъня и поръсваме с наситнен магданоз.
Коментари