Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Наденички с картофи и грах

Наденички с картофи и грах

Наденички с картофи и грах
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • грах - 1 консерва
  • наденички - 3 бр. варено пушени
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 4 стръкчета
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в дълбок съд на огъня и слагаме лука, нарязан на дребно.

Нарязваме на дребно моркова и домата и тях слагаме към лука. Добавяме малко вода (около 200 мл) и оставяме зеленчуците да се задушават 10 минути.

Обелваме картофите и ги нарязваме на дребни кубчета. Слагаме ги към вече задушените зеленчуци.

Отцеждаме водата от консервата и добавяме и граха. Наливаме около 1 литър топла вода и оставяме да заври.

През това време разбиваме брашното и червения пипер в студена вода и прибавяме към врящото вече ястие.

Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер и дафинов лист.

Оставяме да поври около 15–20 минути.

Пет минути преди готовност прибавяме разрязаните по дължина наденички.

Сваляме ястието от огъня и поръсваме с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Няма ли да е по вкусно, ако запържиш малко наденичките и после ги добавиш?
16.05.2016 16:05
1
Покажи всички подкоментари