Начин на приготвяне
В купа се смесват сухите съставки - захар, брашно, ванилия, кора от настърган лимон, сол.
Смесих орехи и кашу 1:1 , с мелничка за кафе се смилат и прибавят в сухите съставки. Добавят се жълтъците и се разбърква с вилица.
В чист и сух съд се разбиват с миксер белтъците на пяна и внимателно се прибавят към ореховото тесто. Фурната е загрята на 170 градуса.
С малка лъжичка се оформят купчинки върху хартия за печене, ако нямате в момента като мен, намажете тавата с олио и поръсете с галета.
Печем ореховките за 8-10 минути, докато краищата придобият кафяв цвят. Изваждат се със сладкарска шпатула.
Рецепта на Йоли е приготвена само с орехи, но може и с бадеми.
Ореховките с кашу и орехи са готови.