Ореховки с кашу и орехи

Ореховки с кашу и орехи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Кой иска още една ореховка преди да си запише рецептата?"

Необходими Продукти

  • орехи - 70 г
  • кашу - 70 г
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора
  • сол - щипка
  • брашно - 30 - 40 г
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сухите съставки - захар, брашно, ванилия, кора от настърган лимон, сол.

Смесих орехи и кашу 1:1 , с мелничка за кафе се смилат и прибавят в сухите съставки. Добавят се жълтъците и се разбърква с вилица.

В чист и сух съд се разбиват с миксер белтъците на пяна и внимателно се прибавят към ореховото тесто. Фурната е загрята на 170 градуса.

С малка лъжичка се оформят купчинки върху хартия за печене, ако нямате в момента като мен, намажете тавата с олио и поръсете с галета.

Печем ореховките за 8-10 минути, докато краищата придобият кафяв цвят. Изваждат се със сладкарска шпатула.

Рецепта на Йоли е приготвена само с орехи, но може и с бадеми.

Ореховките с кашу и орехи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: