Начин на приготвяне
Кускусът се сварява до готовност във вряща подсолена вода, в която сме добавили и една лъжица олио, прецежда се в гевгир и се изплаква със студена течаща вода.
Отцежда се и вече охладен се прехвърля в купа.
Доматите се обелват внимателно, като запазваме обелката за украса на салатата.
Вътрешността им се нарязва на малки парченца. Краставицата се обелва, като част от обелката също запазваме за украса.
Обелената краставица се реже на дребни кубчета, чесънът и копърът се нарязват на ситно.
Черните маслини се обезкостяват и нарязват на кръгчета. Салатата се разбърква хубаво, добавя се сол на вкус, черен пипер, сокът от половин лимон и зехтинът.
Разделя се в порционни чинии и във всяка от тях се слага по една роза от доматените обелки, листенца, изрязани от обелката от краставиците, по една цяла зелена маслина и листенца свеж магданоз.
От стръкчетата зелен лук се правят снопчета и се връзват с перце от лука и се украсява всяка чиния със салатата с кускус.
Чесновата салата с кускус е готова.