Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Чеснова салата с кускус

Чеснова салата с кускус

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Чеснова салата с кускус
Снимка: Зори
1 / 3
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Апетитът ви ще се събуди само докато усетите аромата на тази салатка с кускус"

Необходими Продукти

  • кускус - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л. за сваряването на кускуса
  • маслини - 1/4 ч.ч. черни
  • домати - 4 бр.
  • краставици - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - от половин лимон
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - няколко свежи стръка
  • магданоз - няколко свежи листа
  • маслини - 4 бр. зелени
  • зелен лук - няколко пера
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускусът се сварява до готовност във вряща подсолена вода, в която сме добавили и една лъжица олио, прецежда се в гевгир и се изплаква със студена течаща вода.

Отцежда се и вече охладен се прехвърля в купа.

Доматите се обелват внимателно, като запазваме обелката за украса на салатата.

Вътрешността им се нарязва на малки парченца. Краставицата се обелва, като част от обелката също запазваме за украса.

Обелената краставица се реже на дребни кубчета, чесънът и копърът се нарязват на ситно.

Черните маслини се обезкостяват и нарязват на кръгчета. Салатата се разбърква хубаво, добавя се сол на вкус, черен пипер, сокът от половин лимон и зехтинът.

Разделя се в порционни чинии и във всяка от тях се слага по една роза от доматените обелки, листенца, изрязани от обелката от краставиците, по една цяла зелена маслина и листенца свеж магданоз.

От стръкчетата зелен лук се правят снопчета и се връзват с перце от лука и се украсява всяка чиния със салатата с кускус.

Чесновата салата с кускус е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка: