Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем брюле»Крем Брюле с бял шоколад

Крем Брюле с бял шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Крем Брюле с бял шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Подобрена версия на любимия крем Брюле в комбинация с бял шоколад"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 5 бр. стайна температура
  • захар - 60 г , кристал
  • сол - 1 щ.
  • сметана - 500 мл, висок процент
  • шоколад - 100 г бял, кувертюр
  • захар - 6 ч.л. , светло кафява за карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

6 формички за карамел с обем 120 мл;

Фурна - 150 градуса.

Формичките се поставят в дълбок съд за готвене.

Разбиват се жълтъците и захарта и сол до побеляване.

Сметаната се загрява до момент на кипене. Сваля се от огъня и се охлажда за 2-3 мин. Добавя се шоколадът на парчета, разбърква се с шпатула, докато се разтопи. Прибавя се на тъничка струйка към жълтъците при непрекъснато разбива с миксер на слаба скорост.

Сместа се прецежда през цедка и се налива във формичките. Нареждат се в тавата за печене и се добавя гореща вода до средата им.

Пече се на 150 градуса за около 30-35 мин.

Изваждат се и се охлаждат напълно.

За карамела на всяка формичка се сипва по 1 ч.л. светло кафява захар и с горелка се карамелизира или се запича на грил фурна за няколко минути.

Кремът Брюле с бял шоколад е готов.

Източник: Ева Тонева

Забележка: Винаги правя крем Брюле по стандартната рецепта, но от много време исках да пробвам и как се получава и с бял шоколад. Определено мога да кажа, че този крем е прекрасен отново, усеща се една тъничка нотка и вкус на бял шоколад, кремът е по-плътен и отново уникално вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: