Начин на приготвяне
6 формички за карамел с обем 120 мл;
Фурна - 150 градуса.
Формичките се поставят в дълбок съд за готвене.
Разбиват се жълтъците и захарта и сол до побеляване.
Сметаната се загрява до момент на кипене. Сваля се от огъня и се охлажда за 2-3 мин. Добавя се шоколадът на парчета, разбърква се с шпатула, докато се разтопи. Прибавя се на тъничка струйка към жълтъците при непрекъснато разбива с миксер на слаба скорост.
Сместа се прецежда през цедка и се налива във формичките. Нареждат се в тавата за печене и се добавя гореща вода до средата им.
Пече се на 150 градуса за около 30-35 мин.
Изваждат се и се охлаждат напълно.
За карамела на всяка формичка се сипва по 1 ч.л. светло кафява захар и с горелка се карамелизира или се запича на грил фурна за няколко минути.
Кремът Брюле с бял шоколад е готов.
Източник: Ева Тонева
Забележка: Винаги правя крем Брюле по стандартната рецепта, но от много време исках да пробвам и как се получава и с бял шоколад. Определено мога да кажа, че този крем е прекрасен отново, усеща се една тъничка нотка и вкус на бял шоколад, кремът е по-плътен и отново уникално вкусен.