Начин на приготвяне
Загрейте предварително фурната до 120°C. Смесете сметаната и половината пудра захар в малка тенджера и оставете да къкри, докато захарта се разтопи напълно.
Добавете начупения шоколад и оставете настрана за 30-40 секунди, докато се разтопи. Разбъркайте, докато се хомогенизира.
Разбийте жълтъците с останалата пудра захар в купа. При непрекъснато разбъркване сипете в шоколадовата смес.
Прецедете готовия крем в подходящи огнеупорни купички. Подредете купичките в тава, която трябва да сложите на водна баня в друга тава. Печете шоколадовото Брюле около 1 час.
Готовият крем се охлажда и се слага в хладилник, докато стегне. При поднасяне всяка купичка се поръсва с малко кристална захар, която се карамелизира с горелка.
Поднесете шоколадовия крем Брюле с плодове по желание.