Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Кюфтета от тиквички, картофи и сирене

Кюфтета от тиквички, картофи и сирене

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Кюфтета от тиквички, картофи и сирене
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Леки и апетитни кюфтенца за дните, в които не ви се хапва месо."

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр., средни
  • картофи - 3 бр., едри
  • сирене - 150 - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • копър - 3 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за овалване
  • царевично брашно - или галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките настъргваме на едро ренде и посоляваме, оставаме ги да си пуснат водата.

Сварените картофи белим и също настъргваме в купа.

Хубаво изстискваме тиквичките от водата и ги прибавяме.

Настъргваме сиренето, добавяме нарязаните на ситно копър и магданоз, разбитите яйца, брашното и бакпулвера.

Хубаво разбъркваме с лъжица.

В нагорещен тиган пържим кюфтетата, като за всяко взимаме по малко смес в ръце и набързо овалваме в царевичното брашно/галетата (сместа не е много гъста, но не е и рядка, с нея може да се работи, но трябва да действате бързо), леко сплескваме и пържим на среден огън (6 степен от възможни 9).

Готовите кюфтенца поднасяме със салата и сос по избор.

Забележка: Ако тиквичките не са добре отцедени, сместа ще стане по- рядка и ще се наложи да добавяте още брашно.

Ако добавите повечко брашно, може направо да сипвате с лъжица от сместа, вместо да оформяте кюфтета - по този начин ще са рошавки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка: