Начин на приготвяне
Тиквичките настъргваме на едро ренде и посоляваме, оставаме ги да си пуснат водата.
Сварените картофи белим и също настъргваме в купа.
Хубаво изстискваме тиквичките от водата и ги прибавяме.
Настъргваме сиренето, добавяме нарязаните на ситно копър и магданоз, разбитите яйца, брашното и бакпулвера.
Хубаво разбъркваме с лъжица.
В нагорещен тиган пържим кюфтетата, като за всяко взимаме по малко смес в ръце и набързо овалваме в царевичното брашно/галетата (сместа не е много гъста, но не е и рядка, с нея може да се работи, но трябва да действате бързо), леко сплескваме и пържим на среден огън (6 степен от възможни 9).
Готовите кюфтенца поднасяме със салата и сос по избор.
Забележка: Ако тиквичките не са добре отцедени, сместа ще стане по- рядка и ще се наложи да добавяте още брашно.
Ако добавите повечко брашно, може направо да сипвате с лъжица от сместа, вместо да оформяте кюфтета - по този начин ще са рошавки.