Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и след като изстинат, се белят и рендосват.
Тиквичката се бели, рендосва, посолява и се оставя за 10 минути да пусне вода. Изцежда се внимателно и се прехвърля при картофите.
Соевата кайма се слага за 2-3 минути във вряща вода, след което се изцежда хубаво и се слага при останалите продукти. Лукът се рендосва и заедно с яйцето и подправки на вкус се замесва при вече приготвените продукти.
Ако сместа е прекалено рядка, добавете галета, така че да се сгъсти колкото обикновена смес за кюфтета.
Оформяте кюфтенцата, овалвате ги в брашно и ги редите в тава, която слагате за 15-20 минути във фризер, за да стегнат и да не се разпадат при пърженето. Пържат се в добре сгорещено олио.
Коментари