Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват по дължина с дебелина 2 мм, посоляват се леко за да омекнат. Яйцата се разбиват със солта, олиото и черният пипер.
Прибавят се изварата, копърът и сместа се разбърква добре. Взема се лентичка от тиквичките, оформя се рулце, забожда се с клечка и се пълни с извара.
Рулцата се подреждат в тава, намазват се с олио и се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Обелените и рендосани домати изсипете в тенджера изхвърлете водата от тенджерата.
Загрейте няколко супени лъжици зехтин на висока температура, добавете обелените домати, босилека и чесъна и започнете да готвите на средно температура около 30-40 минути, като разбърквате от време на време.
Сосът ще започне да се сгъстява и водата ще се изпари. Овкусете със сол, черен и червен пипер и добавете захарта, ако е необходимо.
Сервират се рулцата с охладения доматен сос.