Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на тънки филийки. Овкусете го с черен пипер на вкус. Смесете виното, зехтина с малко соев сос и накиснете в тази марината телешкото за 24 часа на хладно.
След това отцеждайте леко филиите телешко. Намажете всяка от едната страна с горчица и ги завивайте на рулца. Забождайте ги с клечки за зъби и ги подредете в тава.
Отгоре ги полейте с част от маринатата и покрийте с фолио. Сложете да се пекат за 1 час в силно загряна фурна. След това махнете фолиото и изпечете до готовност.
Успоредно с това запържете нарязания ситно лук в малко мазнина. Добавете останалата марината и предварително обелените и пасирани домати. Оставете доматения сос да ври, докато се редуцира и сгъсти, като към края добавите и подправките.
Поднесете доматения сос в чиния, а отгоре сложете по 2-3 телешки рулца.