Начин на приготвяне
Почистваме горските ягоди от листенцата и дръжките и поръсваме със захар. Кивито белим и нарязваме на кубчета и също поръсваме със захар.
Когато си отпуснат сока от захарта, пасираме с пасатор или блендер и прехвърляме в пластмасови купички, като притискаме плътно сместа. Опаковаме със стреч фолио и прибираме във фризера за 2-3 часа, докато сместа замръзне.
Когато това стане, обръщаме сорбето както е в пластмасовите купички върху подходящи чинийки с потупване отгоре.
Украсяваме готовото сорбе гарнирано с листенца салвия и плодчета замразени горски ягоди. Поднасяме веднага, хапваме го бавно, но непременно с удоволствие!
Сорбето от горски ягоди и киви е готово.
С горски плодове можете да си приготвите и страхотен чийзкейк без печене или вкусна плодова торта.