Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват заедно със захарта на пяна.
Прибавя се маскарпонето и разбиването продължава на ниска скорост на миксера до хомогенност.
Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг и се прибавят към яйцата с маскарпонето.
Течната сметана се разбива до плътност и се добавя към горния крем.
Към кафето се прибавя виното Марсала.
Бишкотите Савоярди се топват за секунди в кафето и се нареждат в тавичка.
Изсипва се половината крем, наръсва се с горски ягоди и отново се нареждат бишкоти, потопени в кафето еспресо. Следва останалият крем.
Това разкошно Тирамису се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника за няколко часа.
Преди поднасяне тирамисуто с горски ягоди се наръсва плътно с какао и се гарнира с диви ягоди.
Да ви е сладко!
Коментари