Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешкото варено на баба

Пилешкото варено на баба

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пилешкото варено на баба
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Децата ще пораснат здрави и големи с пилешкото варено на баба"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г обезкостено (може и от кокошка)
  • лук - 1/2 бр.
  • бульон - 1 литър от кокошка
  • зелен лук - 3 стръка
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. жълта
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сланина - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр. големи
  • черен пипер - 1 щипка на зърна
  • лют пипер - за поръсване
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обескостяваме свареното месо от кокошка. В голяма тенджера /баба използваше гърне, къкрещо на огнището/ задушаваме лука с наситнената сланина, олиото и малко от бульона - 2 с.л.

След като се задуши лукът, прибавяме пресният зелен лук, нарязан на дребно, чушките и моркова, нарязани на кубчета.

Разбъркваме добре, прибавяме месото, домата и картофите, нарязани на едри кубчета, черния пипер и солта.

Доливаме с бульона и оставяме да къкри до сваряване на зеленчуците. Минути преди да отстраним от котлона поръсваме обилно с пресен магданоз.

Сервираме топлата и хранителна чорба с резен лимон, поръсена с люто и комат селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: