Начин на приготвяне
Плодовете измиваме и подсушаваме. Кайсиите режем на тънки резенчета. Бисквитите натрошаваме, като 10 от тях запазваме за аранжиране.
В голяма купа сипваме разтопения на водна баня и охладен шоколад, какаото, сметаната и кондензираното мляко.
Разбиваме сместа с миксер. Важно е да работим с миксера до момента, в който сместа започне да се сгъстява, отнема около 5 минути. Ако прекалим с разбъркването, сладоледът ще се пресече.
Прехвърляме сместа в дълбок порцеланов или метален съд, постлан с прозрачно фолио и прибираме във фризера за 6 часа.
В чаши за мелба разпределяме първо от натрошените шоколадови бисквити , след това оформяме с помощта на лъжица 3 топки сладолед.
Подреждаме плодовете, поръсваме с предварително запечени и натрошени лешници и аранжираме с по две бисквитени пръчици.