Начин на приготвяне
С подходящ съд наливам пилешкия бульон и изчаквам докато кипне. Сварявам пастата, според указанията на пакета. Отстранявам съда, прецеждам пастата, като запазвам около 1 ч.ч. от бульона.
Нарязвам на средни кубчета шунката и я запържвам леко в дълбок тиган. Изваждам я върху кухненска хартия и прибавям в мазнината нарязаният на ситно лук и скилидките чесън.
Овкусявам със сол и черен пипер. Пускам клонките босилек, за да ароматизират мазнината. В купа разбивам яйцата и брашното. Добавям прясното мляко, фино настъргания пармезан и разбърквам.
Прибавям на струйка сместа в тигана и разбърквам енергично. Добавям на два пъти от отделеният бульон при варенето, като разбърквам непрекъснато. Добавям лингуините в тигана и разбърквам внимателно, за да не ги разкъсам.
Сервирайте пастата топла, поръсена с малко фино настъргана лимонова кора и аранжирайте със стръкче босилек.
Коментари