Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини карбонара с бекон

Фетучини карбонара с бекон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Фетучини карбонара с бекон1 / 2
17/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фетучини - 1 опаковка
  • бекон - 250 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, на едро нарязани
  • яйца - 4 бр.
  • пекорино - 120 г
  • пармезан - 120 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се запържва около 1-2 мин. Прибавя се беконът, изцежда се върху кухненска хартия. Яйцата се разбиват с двата вида сирене, като се отделя малко от пармезана за поръсване.

Овкусява се със солта и черният пипер. Фетучините се варят според указанията на опаковката. Отцеждат се и се прехвърлят в дълбок тиган. Яйцата се разбиват с двата вида сирене.

Добавя се солта и черният пипер. Яйчената смес се прехвърля към пастата заедно с чесъна, бекона за около 3 мин. Порциите се поръсват със сиренената.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Трендафилова
Трендафилова
Яйцата сурови ли се ядат? Или нещо не сьм разбрала....
20.03.2014 15:21
1