Гриловани зеленчуци

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
29/06/2017
"Перфектните зеленчуци, на които не можем да се наситим!"
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 739
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Все по-трудно е да подканим децата да консумират запечени зеленчуци. Но пък защо да не променим тяхната визия, привличайки вниманието им. Лесна и чудесна гарнитура към запечени меса.

Измиваме добре зеленчуците и ги почистваме.

В кипящ и подсолен зеленчуков бульон пускаме стръковете риган. След 10 минути поставяме цели тиквичките, морковите и гъбите.

Тиквичките изваждаме на 3-тата минута и ги шокираме, за да прекъснем процеса на бланширане, а морковите и гъбите вадим на 5-тата минута. Така съкращаваме процеса на термичната им обработка при печене и стават по-бързо.

Нарязваме всички зеленчуци на резени и ги запичаме на грил тиган, като периодично го намазваме със зехтин.

Подреждаме ги и декорираме със зелените листа, развихряйки фантазията си.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар