Начин на приготвяне
Смелете бисквитите, премахнете костилките на вишните, като разкъсвате плода.
В купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар, добавете заквасената сметана, бакпулвера и олиото, разбъркайте много добре до гладка смес.
Намажете тава с размери 38 х 26 см с малко олио.
Започнете да редите баницата в следния ред; кора, смес, кора, смес, кора, смес, бисквити, кора, смес, кора, смес, кора, смес и разпределете вишните, продължавате да редите както отначало, като завършвате със смес и бисквити.
Оставете баницата така за около 30 минути, след което я нарежете на квадрати. Поставете тавата в предварително нагрята 200 градуса фурна за 30 минути, след което изключвате фурната и оставяте баницата да се охлади в нея.
Направете сиропа, като обедините всички съставки и варите на слаб огън за около 20 минути.
Залейте охладената баница с горещ сироп. Оставете така до следващия ден да попие добре сиропът.
Сервира се студена. С неустоим привкус на баклава.
При рязането нарежете на 12 парчета, които преди сервиране можете да нарежете всяко парче на две под формата на триъгълници.