Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладка баница Ачма

Сладка баница Ачма

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Сладка баница Ачма
Снимка: Аника Войт
1 / 2
12/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Хапвали ли сте сладка баница Ачма? - Ето повод да го направите, защото имате рецепта"

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 пакет
  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 3 прахчета
  • лимонова кора - на 1/2 лимон (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка към приготвянето на сладката баница Ачма е да разтопи маслото. Най-добре това става на водна баня, но ако нямате време и търпение, използвайте и микровълновата фурна.

С помощта на силиконова четка намажете дъното на избраната тава.

Следва да се наредят и корите за баницата. Поставяме две по две, като между тях намазваме обилно с разтопеното масло. Поръсете по тях и 1 ч.л от настърганата лимонова кора.

Старайте се корите да са изпънати и прави, ако е нужно, ги изрязвайте. Така нареждайте корите, докато свърши пакетът. Най-отгоре на последния пласт също намажете с масло. С помощта на остър нож нарежете приготвената сладка баница на парчета.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Когато е готова, тя ще придобие златист загар.

В отделен съд загрейте прясното мляко, добавете захарта и разбъркайте, докато тя не се стопи напълно.

В друг съд разбийте добре яйцата, заедно с ванилийките.

При леко изстинало, но все още топло мляко се налива на тънка струйка и разбитите яйца.

С тази смес се залива ачмата и се връща във фурната за още 20 минути.

Нека ви е сладко с тази сладка баница Ачма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: