Начин на приготвяне
Първата стъпка към приготвянето на сладката баница Ачма е да разтопи маслото. Най-добре това става на водна баня, но ако нямате време и търпение, използвайте и микровълновата фурна.
С помощта на силиконова четка намажете дъното на избраната тава.
Следва да се наредят и корите за баницата. Поставяме две по две, като между тях намазваме обилно с разтопеното масло. Поръсете по тях и 1 ч.л от настърганата лимонова кора.
Старайте се корите да са изпънати и прави, ако е нужно, ги изрязвайте. Така нареждайте корите, докато свърши пакетът. Най-отгоре на последния пласт също намажете с масло. С помощта на остър нож нарежете приготвената сладка баница на парчета.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Когато е готова, тя ще придобие златист загар.
В отделен съд загрейте прясното мляко, добавете захарта и разбъркайте, докато тя не се стопи напълно.
В друг съд разбийте добре яйцата, заедно с ванилийките.
При леко изстинало, но все още топло мляко се налива на тънка струйка и разбитите яйца.
С тази смес се залива ачмата и се връща във фурната за още 20 минути.
Нека ви е сладко с тази сладка баница Ачма.