Начин на приготвяне
Отворете корите за баница. Вземете една кора и я намажете хубаво с масло. Навийте на не много стегнато руло. Поставете го в тавичка, която предварително сте намазнили и поръсили с канела.
Вземете втора кора и направете по същия начин. Готовата кора завийте около първата, като охлюв.
Готовото цвете намажете обилно с масло и поръсете с канела.
Загрейте фурната на 170 градуса. Сложете в средата на фурната и печете половин час.
Направете крема, като сложите в касерола млякото, готварската сметана, канелата, кората от лимон и портокал и захарта. Варете 5 минути, докато ароматите се смесят. Махнете от котлона прецедете.
В купа разбийте яйцата и на тънка струйка ги добавете в млякото.
Извадете от фурната тавичката и залейте със сместа.
Върнете обратно сладката баница за още половин час.
Извадете, изчакайте баницата с крем да изстине и поръсете с пудра захар.