Начин на приготвяне
Необходимо да си купим един царевичен тостерен хляб, за предпочитане с квадратна форма на филиите. Според броя на порциите, които ще приготвим, от филийките се изрязват кръгчета с кръгъл ринг или голяма чаша.
Всяко получено кръгче с ножа се срязва през средата. Вземат се по две половинки филийки и двете се подреждат във формичките за мъфини, като се оформят като кошничка.
На дъното на всяка кошничка се поставя тънка коричка от хляба. Тя ще служи за дъно на нашата кошничка. Вече във всяка образувана чашка от хляба се слага по една лъжица настърган кашкавал.
Беконът се нарязва на тънко. Вземат се от него също по две резенчета и се поставят върху кашкавала, като ги изправяме по формата на чашката, така че да дооформят кошничката.
Чукваме внимателно във всяка кошничка по едно яйце. Посоляваме със сол леко яйцето и ги слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса.
Изпичат се за 15 минути или според фурната, до готовност на яйцето.
Гарнирайте за повече свежест с резени червен домат, моцарела, каперси и маслинка.
Студеният айран е за предпочитане в горещите дни. Тази закуска може да се хапва по всяко време на деня, тъй, че може на някого и с биричка да му върви.