Сос с патладжани и кисело мляко

05/07/2017
"И за разядка става, и на филийка, че и за почерпка даже "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги набождаме на няколко места с вилица. Подреждаме ги в намаслена тавичка и ги печем около 40 минути, като периодично ги обръщаме.

Слагаме в тавата и необелените скилидки чесън и печем още 20 минути.

След като патладжаните са изпечени ги обелваме и ги отцеждаме от сока в гевгир. Разрязваме ги на четвъртинки и изстискваме месестата част. Обелваме чесъна.

Смесваме патладжаните, чесъна и всички останали продукти без цеденото мляко и пасираме. Добавяме цеденото мляко и разбъркваме хубаво.

Сервираме като гарнитура към различни ястия или като пастет.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар