Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Френска картофена салата

Френска картофена салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Френска картофена салата1 / 2
23/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
"Не може да им го отречете на французите, дори и обикновената картофена салата стои някак по изискано, когато е френска!"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г сладки + 500 г обикновени
  • лук - 2 - 3 малки
  • маслини - на око, обезкостени
  • босилек - пресен
  • розмарин - 1 стрък пресен
  • мащерка - прясна
  • магданоз - накълцан на око
  • пипер - меланж, на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 щипки лют
  • За дресинга
  • оцет - балсамов бял, на вкус
  • бяло вино - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите без да ги преварявате, обелете ги и ги оставете да изстинат. Нарежете ги на парчета.

Нарежете лука, намачкайте го леко с ръце и след това го поръсете с малко сол и оцет.

Разбийте добре съставките за дресинга - белия балсамов оцет, горчицата, сметаната, зехтин на око и залейте картофите със соса.

Накълцайте ситно босилека, розмарина, мащерката и магданоза и разбъркайте към салатата. Накрая овкусете със сол, пипер и добавете маслините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
45
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
много хубава салата с всички тия ароматни подправки!
26.02.2016 14:12