Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Френска картофена супа

Френска картофена супа

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Френска картофена супа
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Френска картофена супа поднасяме с любов, препечена филийка и добър апетит"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • праз - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 200 мл за готвене
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер
  • магданоз
  • за препечените филийки
  • франзела
  • твърдо сирене - грюер, може пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бялата част на един голям стрък праз лук. В тенджерка разтопете кравето масло и запържете праза за няколко мин.

Прибавете нарязаните на кубчета картофи и продължете да пържите още 5 мин., като бъркате непрекъснато, за да не загорят картофите. Налейте млякото, бульона, овкусете с черен пипер и сол.

Захлупете съда и варете до омекването на картофите или около 25 мин. Отстранете съда от котлона и пасирайте супата. Подправете със сметаната.

Налейте малко зехтин в тиганче. Запържете нарязаните филийки франзела от двете страни за кратко. Поръсете ги с настърган грюер или пармезан.

Поднесете френската картофена супа топла с препечените филийки, поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: