Начин на приготвяне
Почистваме лука и го нарязваме на ситно.
Обелваме патладжана, нарязваме го да пръчици, посоляваме и оставяме да престой за 1 час в наклонена тавичка, за да може да се изцеди.
Пипера почистваме от семената, тиквичките белим, измиваме добре морковите.
Всичко това режем също на немного тънки пръчици.
В тиган загряваме олиото и запържваме лука.
Прибавяме към него каймата, като разбъркваме, така че да се получи на трохи
Добавяме нарязаните тиквички, морков, патладжан, пипера. Добавяме и гъбите.
Подправяме със зеленчуковата пикантина. Заливаме с 1/2 ч.ч. гореща вода.
Разбъркваме отново. Изсипваме в тавичка. Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса.
Когато стане почти готово, си правим заливката. Разбиваме яйцата с киселото мляко. После добавяме брашното и щипка сол.
Разбъркваме заливката. Изливаме я върху мусаката и печем до пълна готовност.След като е готово ястието, сервираме със ситно нарязан магданоз.