Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните по дължина, осолете и оставете настрана, за да си пуснат горчилката. През това време нарежете лука и чесъна на ситно.
Запържете в сгорещения зехтин и добавете каймата. Овкусете с подправките /сол, черен пипер, червен пипер, мащерка, кимион, къри, чубрица/. Когато каймата е почти готова, добавете гъбите и гответе още 10 минути.
Оставете сместа настрани и изпържете патладжаните. В керамична тавичка сложете малко зехтин и част от доматения сок.
Наредете част от пържените патладжани, изсипете сместа от кайма, наредете кръгчета моцарела и още един ред патладжани и изсипете останалия доматен сос.
Поставете керамичния съд в студена фурна и загрейте на 200 градуса, гответе 30 минути, след това добавете пармезана и запечете до златисто. Поднесете със ситно нарязан магданоз.